Utökad Hållbarhetsanalys – Gör en djupdykning i företagets klimatpåverkan
Oxceed AB

Utökad Hållbarhetsanalys – Gör en djupdykning i företagets klimatpåverkan

För att ge företag djupare insikter om sin klimatpåverkan och lättare kunna vidta åtgärder för att minska den har Oxceed lanserat en utökad version av Hållbarhetsanalys.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Under hösten 2023 lanserade Oxceed Hållbarhetsanalys, i samarbete med GoClimate. Funktionen ger en övergripande bild av bolagets klimatpåverkan och har fått ett positivt mottagande från många kunder som velat komma igång med sitt hållbarhetsarbete.

I Utökad Hållbarhetsanalys skapas en mer detaljerad bild av var klimatpåverkan uppstår, vilket möjliggör riktade åtgärder för minskade utsläpp.

– Utökad Hållbarhetsanalys ger företag chansen att borra ner sig i sina hållbarhetsnyckeltal på både leverantörs- och kategorinivå. Man kommer till exempel kunna särskilja flyg, bil och tågresor i kategorin Affärsresor och därmed vidta mer specifika åtgärder för att minska sina koldioxidutsläpp, säger Carl Frostgård, CPO på Oxceed.

Utifrån huvudkategorierna ges insikt i upp till 80 olika underkategorier, och samtidigt ett utfall för de senaste 12 månaderna. Information som hjälper företaget att prioritera i åtgärdslistan.

Klimatberäkningarna görs automatiskt och baseras på företagets befintliga bokföringsdata. Kalle Nilvér är VD på Impact-bolaget GoClimate, vars teknik möjliggör automationen:

– På GoClimate brinner vi för att skapa fler hållbara bolag så vi kan stoppa klimatförändringarna tillsammans. Vårt fördjupade samarbete med Oxceed är en viktig del i det. När man nu kan klicka sig in på varje kategori eller leverantör och se i detalj var utsläppen kommer ifrån har bolaget ett otroligt kraftfullt verktyg för att förstå och påverka sitt klimatavtryck, säger Kalle Nilvér.

Utöver den detaljerade kategorianalysen tillkommer en leverantörsanalys som presenterar samtliga leverantörers månatliga utsläpp. Insikterna skapar möjlighet att aktivt påverka och premiera eller välja bort leverantörer baserat på CO2-utsläpp.

– Genom att löpande följa bolagets leverantörer går det att identifiera hur mycket koldioxidutsläpp som är kopplat till varje leverantör över tid, det ger både förhandlingsmöjligheter och hjälp att sålla bland leverantörerna, säger Carl Frostgård.

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top